Jezelf zijn en dit ook laten zien!

Wat is jou uitdaging? Waar loop jij tegenaan in je dagelijkse bezigheden?

Jezelf zijn en dit ook durven laten zien is voor velen van ons best spannend. Ook ik heb nu al meer dan een halfjaar foto’s in mijn beheer van een toffe Fotoshoot in mijn Atelier. En nog heb ik niet alle foto’s gedeeld of op mijn website verwerkt….

Wat houdt me tegen? Wat remt mij hierin?

Overlevingsstrategieën ontwikkel je als kind om jezelf staande te houden in je eigen leefomgeving. Deze strategieën of angsten dienen je niet meer als volwassene. Het beeldend zichtbaar maken van je eigen uitdagingen is één van de dingen die je kunt ervaren tijdens Beeldende Vaktherapie. Bewust worden van…. een Zijn met eventuele ongemakken is ook vanuit ACT (Acceptatie en Commitment Training) een aandachtspunt.

In mijn huidige workshop aanbod focussen we ons op het intuïtief tekenen en schilderen, experimenteren en spelen met materialen en technieken. Hierin ontdek je vaak iets over jezelf, wat dient jou wel en wat mag je achter je laten? Je komt jezelf soms tegen en mag leren erop te vertrouwen dat het goed is, zoals het is…

In mijn opleiding aan Vrije Academie ‘t Pad (Beeldend Therapeut met basishouding vanuit ACT) mag ik nu al proeven aan het werken met mensen en kom ik mezelf tegen. Via mijn eigen beeldend werk, pel ik steeds een laagje van mijn ui af…. wat mag gezien worden, wat mag er zijn en kan ik zijn met mijn ongemak?

Het voelt als een inspirerende, spannende en uitdagende reis. Ik voel steeds meer ruimte, zodat ik de ander in alle rust en openheid straks kan begeleiden, daar waar nodig…..

Annemieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *