VolKracht

Ervaringsgerichte Beeldende Verdieping vanuit het ACT gedachtengoed.

Creatief in het moment en ervaren wat het beeldende proces met jou uitdagingen en gedachten doet.

Vanuit Aandacht in Verbinding naar Verwondering, waardoor ruimte ontstaat voor Bewustwording en Ontwikkeling.

“Tijdens een contactmoment is Annemieke aandachtig, ervaringsgericht en in het moment aanwezig. Creatief in verbinding met mens, mindset en het materiaal gaat zij samen met jou aan de slag. Waarbij inzichten tijdens het creatieve proces belangrijker zijn dan het eindwerkstuk.”

Voor wie is VolKracht? Voor een ieder die behoefte heeft om voor zichzelf, vanuit creativiteit een moment van ontspanning en inzicht te creëren.

In de Workshops van VolKracht ga je ervaringsgericht met beeldende werkvormen aan de slag.

Kies bewust voor jezelf ~ Aandacht voor ieder individu ~ Een ontspannen sfeer ~ Vanuit ontspanning je dag weer vervolgen.

Wat zijn ervaringsgericht beeldende werkvormen?

Diverse teken- en schilder technieken, waarbij de ervaring tijdens het maakproces belangrijker is dan het eindwerkstuk. In een Workshop reeks van meerdere momenten van 1,5u leer je verschillende materialen en technieken kennen. Vanuit aandacht in verbinding met het moment en je werkstuk, zal er verwondering ontstaan over dat wat je creëert. Geen ervaring noodzakelijk, alles is oké, het gaat om het maakproces

In verbinding met jezelf en het materiaal ~ACT

ACT (Acceptatie en Commitment Training) helpt daarbij om afstand te nemen van je gedachten en er flexibeler mee om te gaan. Vaak willen we namelijk van onze gedachten af en proberen ze dan te controleren. Met ACT leer je er op een meer vriendelijke manier mee om te gaan. ACT haalt je uit die gedachtenspiraal en brengt je weer terug in het hier en nu.

Wie ben ik?

Vanuit mijn interesses en passie wil ik met VolKracht de brug slaan tussen 2 uitdagingen. Ontspannen in een leven waarbij je regelmatig geleefd wordt door de dagelijkse bezigheden en daarnaast meer creativiteit en een momentje voor jezelf creëren. Lekker met je handen bezig zijn, even uit je ‘rat race’ stappen en vanuit ontspanning weer je dag vervolgen. Als begeleider op een Zorgboerderij en partner in een gezin met 2 kinderen, geef ik daarnaast vanuit Atelierspulli.nl al jaren diverse creatieve Workshops. Leergiering als ik ben heb ik mij vol verwondering verdiept in ACT (Bamboe-ACT) en de Psychosociale Basiskennis (PsBK – Con Amore).

Op dit moment volg ik de opleiding Psychosociaal Beeldend Therapeut met ACT (bij Vrije Academie ‘t Pad). Hier ervaar ik zelf wat het maakproces met mijn innerlijke criticus doet. Dit kan ik iedereen aanraden!

Klinkt dit als iets voor jou? Ik ontmoet je graag via de verdiepende beeldende workshops.zie aanbod.

Creatieve Groet,

Annemieke

  • Dit ben ik: In beeld, mijn toets en mijn innerlijke verbeelding.
  • Logo: Met een kwast (meegenomen uit Japan) tekende ik deze open cirkel. Een Ensõ. De cirkel staat voor stilte en aandacht. Een penseelstreek die in één keer op papier gezet wordt. De open Ensõ staat voor de charme van imperfectie van de dingen in het leven en het ophouden met streven naar perfectie. Dit is de basis voor mijn missie en het logo van VolKracht.
  • Innerlijke verbeelding en uitdagingen: vrij uit leven, genieten, liefdevol grenzen stellen, verbinding, verdieping, uniek, creativiteit